Skip to content

LÆSEVEJLEDNING

Materialet om ”DKP og frihedskampen” består af over 7.000 sider. De er samlet i 41 bind, som er opdelt i tre dele. Hvert enkelt bind består af en PDF-fil på mellem 100–200 indscannede A4-sider. PDF-filerne har ”bogmærker” (bookmarks), som kan bruges til at navigere rundt i teksterne.

På grund af materialets omfang kan det være hensigtsmæssigt at downloade PDF-filerne til egen harddisk. Hver PDF-fil fylder mellem 2 og 14 MB. Du skal have Acrobat Reader installeret på din computer for at læse PDF-filerne.

Materialet er ikke egnet til læsning på smartphone.

 

– – –

Sådan kommer du i gang

– Fra forsiden klikker du på det bind, du ønsker at læse. Du kommer nu ind på en indholdsoversigt, som er uden links.

– Klik herefter på fanebladet ”PDF”, hvorefter du kommer ind på selve dokumentet.

– Her finder du i venstre side ”bogmærker”, som er links til de enkelte tekster i dokumentet og identisk med indholdsoversigten. Ved at klikke på bogmærkerne kommer du frem til den tekst, du ønsker at læse.

– Ønsker du at downloade materialet til din egen harddisk, skal du klikke på ”Åbn PDF i nyt vindue” i højre side og herefter ”Arkiv – Eksporter som PDF”. Husk, at du skal have Acrobat Reader installeret på din computer for at læse PDF-filerne.

Rækkefølgen af dokumenterne er som i det oprindelige materiale, derfor er kronologien ikke strengt overholdt. Dele af materialet findes flere steder.

Nogle sider er i så dårlig kvalitet, at de kan være vanskelige at læse.

Bemærk, at hvis du bruger browseren Microsoft Edge, kan du have problemer med at se PDF’erne. Skift derfor til en anden browser.

 

– – –

Søgning

Da siderne i materialet er scannet ind, er det ikke muligt at søge i teksten på de enkelte sider. Det er kun den tekst, der ligger i indholdsoversigten til de enkelte bind, der er søgbar.

Retur til forsiden.

Forkortelser

DKP: Danmarks Kommunistiske Parti
CK: Centralkomiteen – Partiets øverste landsledelse
DL: Distriktsledelsen – Partiets regionale ledelse
BOPA: Borgerlige Partisaner
KOPA: Kommunistiske Partisaner

Back To Top